» In English

Ajankohtaista

Ulla Remeksen näyttelykesä jakautuu Helsinkiin ja Savoon. Helsingin tuomiokirkon Kryptassa Remeksen mustavalkoiset tussimaalaukset Haavaviiva -näyttelyssä 19.6.-9.7.2017 pohtivat pakolaisuutta abstrahoidulla kuvakerronnalla, jonka lähtökohta on temaattinen ja jonka keskeinen visuaalinen elementti on viiva. Näyttelyn toisen taiteilijan Mari Arvisen värikylläiset, roiskitut teokset näyttävät puhtaan, rauhaa huokuvan pohjoisen luonnon osana tulijan uutta maisemaa. Mukana on myös turvapaikanhakijoiden omakuvallisia maalauksia.

Kuopiossa Ulla Remes on mukana Luovien alojen keskus Myllyn kesänäyttelyssä. Henkien Mylly levittäytyy Korttelimuseon pihapiiriin ja aittoihin. Suonenjoella Kuopion Kuvataiteilijat ry Ars Libera pohtii Juuret(on) -näyttelyssä suhdetta satavuotiaaseen isänmaahan ja omiin juuriin, Remekseltä mukana on matkalaukkuinstallaatio.  

Suomen Ateenan-instituutti on valinnut kuopiolaisen kuva- ja yhteisötaiteilija Ulla Remeksen yhdeksi vuoden 2017 residenssitaiteilijoista työskentelemään Ateenaan. Remeksellä on aiempaa kansainvälistä residenssikokemusta Taiteen edistämiskeskuksen residensseistä Arenys de Marista Espanjasta ja Materasta Italiasta, Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiön residensseistä Marbellasta Espanjasta ja Grassinasta Firenzestä Italiasta.SUOMALAINEN TAITEILIJARYHMÄ TAJUA THE WAITING ROOM -KONSEPTIN TAITEILIJOIKSI

Uudenlaisen elinkeinoelämän ja taiteen kansainvälisen yhteistyön ensimmäinen näyttely Fuengirolassa Espanjassa avautui 13.4.2010 taiteilijanaan Ulla Remes. Näyttely on avoinna 25.6. 2010 saakka The Waiting Room -tiloissa, Clinica Medicodental Sinervo, Fuengirola.

Taiteilijaryhmä Tajua eli Tero Annanolli, Ulla Remes ja Joonas Vähäsöyrinki ja The Waiting Room -konseptin kehittäjä, toimitusjohtaja Pekka Sinervo ovat solmineet useamman vuoden yhteistyösopimuksen, jossa liike-elämä ja taide löytävät kosketuspintaa yhteisenä tavoitteenaan ihmisen hyvinvointi. TAJUA -taiteilijaryhmä esittäytyy Helsingin Taiteilijaseuran Malmitalon Galleriassa 6.5.-29.5. Matkalle-teemalla. Useamman vuoden kestävä Matka-teemainen kiertue jatkuu 2011 Suomen Ortodoksisen Kirkkomuseon näyttelytiloissa, 2012 Pieksämäen Poleenissa ja vielä vahvistamattomissa taidemuseoissa sen jälkeen.Matkan teemaa käsitellään kierrätysmateriaalien, yhteisötaideteosten ja maalausten avulla. Lue lisää

Ulla Remeksen sosiaalisen median projekti jatkuu elokuulle saakka.

 
 

TAJUA-taiteilijaryhmä: Kuvataiteilijat Tero Annanolli, Joonas Vähäsöyrinki, Ulla Remes Helsingin Taiteilijaseuran Malmitalon galleria 6.5.-29.5.2010

MATKALLE

Mitä matkalle mukaan – mikä on tarpeellista, mikä turhaa taakkaa? Mikä houkuttelee matkalle? Milloin ollaan matkalla, mitä sanoa lähtevälle?

Tuoreen taiteilijaryhmä TAJUA:n ensimmäisessä yhteisnäyttelyssä Helsingin Malmitalolla kolme erilaista, vahvaa tekijää pohtii matkalle lähtemisen teemaa. Näyttely avaa Tero Annanollin, Joonas Vähäsöyringin ja Ulla Remeksen useamman vuoden kestävän, teemoiltaan ja teoksiltaan muuntuvan kiertueen matka-teeman parissa.

 
 

Näyttelytiedote:

ULLA REMES: RINTEELLÄ

Kuopiolainen kuvataiteilija Ulla Remes työskenteli maaliskuun Suomen Taiteilijaseuran residenssissä Marbellassa. Tuona aikana hän piti Sanasaunan Matkalle-teemasta Fuengirolassa Aurinkorannikon Suomalaisen seurakunnan tiloissa: Sanasaunassa koottiin netissä jatkuvan projektin rinnalla espanjansuomalaisten ajatuksia matkalle lähdöstä matkalaukkuinstallaatiota varten, pielaveteläislapsia varten ( ks. yllä). Marbellassa Remes maalasi omaa osuuttaan matkalle lähdön teemasta.

Noista maalauksista osa nähdään nyt Pekka ja Anna SInervojen The Waiting Room -tiloissa Fuengirolassa ja osa toukokuussa HElsingissä Helsingin Taiteilijaseuran Malmitalon galleriassa Tajua-ryhmän näyttelyssä. Remeksen kukista ja maisemista koloristisella otteella maalattu näyttely Fuengirolassa on nimeltään RINTEELLÄ.

Remeksen matkapäiväkirjassa lukee näin:

"Olen tehnyt jotakin aivan muuta kuin mitä suunnittelin. Tämä lämmin valo ja espanjalaiset levolliset, kiireettömät, yhteisölliset illat ovatkin vapauttaneet luottamukseen. Siinä on jotakin samaa kuin niissä lapsissa, joita Joonas (Vähäsöyrinki) Helsingin näyttelyymme maalaa. Lapsuus elää samasta luottamuksesta, jolla päivän matkaa tehdään: kullekin päivälle riittää oma huolensa, ja kullekin löytyy oma ilonsa. Ja tänään syödään tämän päivän ruokaa, ei eilistä - elämä on kiinni hetkessä."

"Kun kiipeän rinteelle, katson ylös ja näen alas. Vierellä avautuu kukka, joka vielä odottaa täyteyttään. Vuoria katsoessani mietin miten matkalla on oikeastaan jo lähdön hetkellä perillä: on vain tämä hetki, tämä askel. Niin on hyvä."

NÄYTTELY AVOINNA 13.4.- 25.5.2010 ma-ke ja pe klo 10-12.30 ja to klo 18-20 sekä vastaanoton ollessa muina aikoina auki.